Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού






Σχετικά με το πιθανό μελλοντικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τοποθετήθηκε χθες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος - εμμέσως πλην σαφώς - δήλωσε πως ο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να είναι εθελοντικός (άρα εννοεί ότι θα πρέπει να είναι μαζικός αλλά και υποχρεωτικός)
Σ. Τσιόδρας: «Είδα με ενδιαφέρον ότι η συμμετοχή στον εμβολιασμό θα είναι εθελοντική. Eγώ δεν θέλω να ζήσουμε την κακή αποδοχή του εμβολίου όπως του Η1Ν1 πριν 10 χρόνια. Σε πολλές χώρες ήταν κάτω του 2% με 3%, σε μία χώρα διάβασα ότι θα εμβολιαστεί μόνο το 25% του πληθυσμού. Όλη αυτή η παραφιλολογία για τα εμβόλια προκαλεί ανησυχία και ενθαρρύνει θεωρίες συνωμοσίας και διαπλοκής. Αν φτιαχτεί ένα εμβόλιο και είναι αποτελεσματικό, η επιστημονική κοινότητα με πρωτεργάτη τον Π.Ο.Υ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), πρέπει να φροντίσει να το κάνει άμεσα διαθέσιμο σε όλες τις χώρες».
Σε αυτό το σημείο θα αναφέρουμε ότι ένα οποιοδήποτε εμβόλιο θα πρέπει να έχει δοκιμαστεί σε κλινικά εργαστήρια για την αποτελεσματικότητα του και για τις ανεπιθύμητες επιδράσεις του στην ανθρώπινη υγεία για τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια πριν λάβει την έγκριση και πιστοποίηση για μαζική διάθεση και χρήση. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιες φαρμακευτικές εταιρίες εμφανίσουν κάποιο εμβόλιο σε συντομότερο χρονικό διάστημα αυτό πιθανότατα θα ήταν ήδη παρασκευασμένο και άρα και ο κορωνοϊός είναι εργαστηριακός (αφού οι δοκιμές ενός εμβολίου πραγματοποιούνται επί ενός υπαρκτού μολυσματικού ιού), σίγουρα πάντως μια τέτοια εξέλιξη θα ενισχύσει την καχυποψία των πολιτών και όλα αυτά τα σενάρια που αναφέρουν ότι ο κορωνοϊός είναι τεχνητός.
Ως επίλογο της είδησης θα θέλαμε ο λοιμωξιολόγος και "εμβολιολόγος" Σωτήριος Τσιόδρας να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ποιας χρηματικής αξίας θα είναι η μίζα που θα εισπράξει από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες του Bill Gates - και των άλλων γνωστών λαμογιών της παγκοσμιοποίησης - για την προώθηση και επίτευξη μαζικού εμβολιασμού στην χώρα μας;