Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Νόαμ Τσόμσκι: Το Ισραήλ επεμβαίνει στα εσωτερικά των ΗΠΑ πολύ εκτενέστερα απ' ότι ίσως η Ρωσία






Γράφει ο «Έλληνας Πολίτης – 03»

Από την εκπομπή «Democracy Now» αλίευσα δηλώσεις του διάσημου στοχαστή και διανοητή, Νόαμ Τσόμσκι σχετικά με καίρια παγκόσμια προβλήματα όπως την καθεστωτική προπαγάνδα των μεγάλων αμερικανικών ΜΜΕ, το μεταναστευτικό, την πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, σε διάφορα περιβαλλοντολογικά θέματα, την δήθεν επέμβαση της Ρωσίας στα εσωτερικά των ΗΠΑ, την έλλειψη δημοκρατίας στις ΗΠΑ, τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και Ρωσίας και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.
Σχετικά με τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Τσόμσκι είπε ότι αποφεύγει να τα παρακολουθεί καθώς είτε ασκούν κυβερνητική προπαγάνδα, είτε αποφεύγουν να παρουσιάζουν την ουσία των σύγχρονων προβλημάτων.
Σχετικά με το μεταναστευτικό ο κ. Τσόμσκι θεωρεί ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στην πηγή του προβλήματος που είναι οι περιοχές από όπου προέρχονται αυτά τα κύματα μεταναστών, ωστόσο θεωρεί ως κρισιμότερο ζήτημα την επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική - όπως λέει - πολιτική του Προέδρου Τράμπ σχετικά με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή που συντελείται.
Θεωρεί ο διανοητής ότι άλλα θέματα και προβλήματα όπως το μεταναστευτικό θα είναι "παιχνιδάκι" μπροστά στην επερχόμενη καταστροφή λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, άρα και των θαλάσσιων υδάτων, οπότε παγκοσμίως θα χαθούν άνθρωποι και πολιτείες κάτω από τα νερά των ωκεανών και κατηγορεί τον Τράμπ - προφανώς με μια δόση ειρωνείας - ότι η μόνη ανησυχία του Προέδρου των ΗΠΑ είναι για παράδειγμα να προστατέψει ένα γήπεδο του γκολφ που κατέχει στην Ιρλανδία, σε περίπτωση ανόδου της θάλασσας... 
Γενικότερα κατηγορεί τους νυν κυβερνητικούς (αναφέρθηκε και στον Ρεξ Τίλερσον, πρώην Γενικό Διευθυντή της Exxon Mobil), ως πολύ σκοτεινούς ανθρώπους οι οποίοι προτιμούν να βγάλουν μερικά δολάρια παραπάνω, αδιαφορώντας για την ανθρωπότητα και το μέλλον της.
Αντί να προβάλλεται το παραπάνω σοβαρό ζήτημα από τα ΜΜΕ αντιθέτως προβάλλονται υποδεέστερα θέματα όπως η πιθανολογούμενη ανάμειξη Ρώσων hackers στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, που είναι ένα ασήμαντο θέμα και που ουσιαστικά προκαλεί τον γέλωτα στον υπόλοιπο κόσμο.
Ίσως η Ρωσία να είχε κάποιας μορφής μερική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές αλλά πάντως αυτή δεν συγκρίνεται με τις διαχρονικές επεμβάσεις του Ισραήλ στα εσωτερικά των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Για παράδειγμα αναφέρει όταν το 2015 επί της Προεδρίας Ομπάμα, το Ισραήλ επενέβη πολύ πιο άκομψα στα εσωτερικά των ΗΠΑ, με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να έρχεται απευθείας στο Κογκρέσο και να βγάζει Λόγο, ουσιαστικά παρακάμπτοντας τον τότε Πρόεδρο της χώρας και υπονομεύοντας επισήμως την εξωτερική πολιτική του, μέσα στην ίδια του την χώρα.
Επίσης σημείωσε ότι μια από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας είναι η ευθύνη των εκλεγμένων αξιωματούχων απέναντι στον λαό κάτι όμως που δεν ισχύει στις ΗΠΑ. Αγνοείται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους η γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων, ενώ προκρίνεται η γνώμη των ισχυρών καπιταλιστών/τραπεζιτών και μεγαλομετόχων εταιριών που αποτελούν πληθυσμιακά περίπου το 1% της κοινωνίας. Είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα μειοψηφικά λόμπι προωθούν τον Πρόεδρο της αρεσκείας τους και νομοθετούν (παρέα με τους Γερουσιαστές) προς όφελος τους και εις βάρος της πλειοψηφίας του αμερικανικού λαού. Αυτές είναι πρακτικές που απέχουν παρασάγγας από την Δημοκρατία.
Πάντως θεωρεί σωστή την επιλογή Τράμπ για βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία, αφού η αποφυγή ενός παγκόσμιου θερμοπυρηνικού πολέμου που θα καταστρέψει την ανθρωπότητα θα πρέπει να αποτελεί βασικό θέμα προς επίλυση παρακάμποντας τις όποιες διαφορές μεταξύ των δύο κρατών. Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για την επιθετικότητα που επιδεικνύει πλησίον των Ρωσικών συνόρων και αναφέρει το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ουκρανίας.
Αυτά είναι βασικότατα θέματα που θα έπρεπε να προβάλλουν και τα μεγάλα ΜΜΕ και όχι να ασχολούνται με το αν είπε ψέματα ο Τράμπ σε κάποιο ανούσιο ζήτημα.

Το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=x6qk01yq-dY

Κλείνοντας να αναφέρω ότι δεν έκανα πιστή μετάφραση αλλά προσπάθησα να μεταφέρω την ουσία των δηλώσεων του Νόαμ Τσόμσκι.
Επίσης σχετικά με αυτές τις δηλώσεις ίσως κάποιοι αναγνώστες να απορούν πως ένα μικρό κράτος όπως το Ισραήλ μπορεί και παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών, πόσο μάλλον των ισχυρών ΗΠΑ;
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται σε αυτήν την ελίτ του 1% των «banksters» – όπως τους αποκαλώ – οι οποίοι κατέχουν ολοσχερώς το Ισραήλ (που αποτελεί άλλωστε δημιούργημα τους) και μέσω αυτού επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα νέο υπερκράτος στην περιοχή της Μεσοποταμίας και Μέσης Ανατολής.
Να σημειώσω όμως ότι για να το πετύχουν αυτό, όπως αντίστοιχα και την παγκόσμια κυριαρχία, είναι απαραίτητο να ελέγχουν το τραπεζικό και χρηματοοικονομικό σύστημα των κρατών, κάτι που το έχουν πετύχει, ενώ θα πρέπει να ελέγχουν παράλληλα και άλλους κρίσιμους τομείς όπως ΜΜΕ, πολιτικά κόμματα και αξιωματούχους, εμπόριο, πανεπιστήμια, στρατό, διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ κτλ, κάτι που επίσης έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Άρα η δημοκρατία έχει καταλυθεί αφού μια παγκόσμια μυστική ελίτ εξουσιάζει τον κόσμο, ενώ σύντομα αναμένεται να εμφανιστούν ως οι επίσημοι Κοσμοκράτορες και εξουσιαστές μας.
Μας νίκησαν (την ανθρωπότητα), με τα χρήματα και επειδή ήμασταν τυφλοί  και εγωιστές ή μήπως όχι ακόμα, μήπως τελικά θα το αποτρέψουμε;

*Ο «Έλληνας Πολίτης - 03»είναι μέλος στο πανελλήνιο κίνημα πολιτών «Α Δ» (Αληθινή Δημοκρατία)