Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Αραχωβίτικα Αχαϊας: Η βίλα του Δημάρχου Πάτρας εμποδίζει την πρόσβαση στην παραλία;






Γράφει ο Έλληνας Πολίτης - 03

Σωρεία αντιδράσεων και δηλώσεων έχει προκαλέσει  η αποκάλυψη του Achaianews.gr για την βίλα του δημάρχου Κ. Πελετίδη που αποκόπτει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία των Αραχωβιτίκων.

Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Πατρέων δεν βγάζει μιλιά για την ...ταμπακιέρα, δηλαδή για το τι προτίθεται να κάνει ώστε να ελευθερωθεί η δίοδος των πολιτών στην θάλασσα - που όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι είναι αποκομμένη - αιχμηρές δηλώσεις κάνουν βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, οικολόγοι ακόμα και ο πρώην Κοινοτάρχης των Αραχωβιτίκων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Achaia News σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, υπάρχουν μόλις δύο κάθετες οδοί που οδηγούν στην παραλία, ενώ όλο το υπόλοιπο τμήμα είναι αποκλεισμένο από βίλες και μεζονέτες, μάντρες και συρματοπλέγματα. Τα εξοχικά και οι μόνιμες κατοικίες φθάνουν μέχρι την θάλασσα, κάτι που έχει προκαλέσει επώνυμες καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα κάποιες καταγγελίες, κάνουν λόγο για καταπάτηση του αιγιαλού και της θάλασσας.

Μια από αυτές τις εξοχικές κατοικίες φέρεται να ανήκει στον κομμουνιστή Δήμαρχο της Πάτρας, Κ. Πελετίδη.
Πηγή: https://achaianews.gr


Κοινά σημεία των Αραχωβίτικων Αχαΐας με το Μάτι Αττικής

Οπότε με βάση τα παραπάνω, μια πιθανή πυρκαγιά στην περιοχή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους κατοίκους και παραθεριστές στα Αραχωβίτικα Αχαΐας ως ένα κακό παιχνίδι της μοίρας και μια επανάληψη της τραγωδίας στο Μάτι, απλώς σε άλλο τόπο και χρόνο.
Βέβαια όπως αναμενόταν υπήρξε ανακοίνωση από την τοπική δημοτική αρχή για λογαριασμό του Δημάρχου: «Θορυβημένοι από την αποδοχή και την πλατιά λαϊκή υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής οι γνωστές δυνάμεις που έχουν στόχο να αποτρέψουν την επανεκλογή της, προχώρησαν σήμερα σε μια άθλια συκοφαντική επίθεση εναντίον του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη. Με βρώμικα δημοσιεύματα και αναφορές στη «βίλα Πελετίδη» προσπαθούν να χτυπήσουν τον Δήμαρχο»
Πηγή: https://dete.gr/

Εγώ ωστόσο θα έλεγα στον "σύντροφο" Δήμαρχο να αφήσει στην άκρη την συνομωσιολογία με τις γνωστές σκοτεινές δυνάμεις που μάχονται το δήθεν "φωτεινό" ΚΚΕ και να απαντήσει ευθέως και με σαφήνεια, όχι σε μένα, αλλά στους δημότες του, η βίλα του εμποδίζει την πρόσβαση στην θάλασσα, Ναι ή Όχι;

Αν όντως η οικία του έχει αυθαιρεσίες και εμποδίζει την ελεύθερη δίοδο στην παραλία τότε σαφέστατα έχει πολιτική ευθύνη και θα πρέπει – αν έχει την ελάχιστη ευθιξία – να παραιτηθεί. Δεν μπορεί ένας άρχοντας – είτε τοπικός, είτε εθνικής εμβέλειας – να παραβατεί  ή να παρανομεί και παρόλα αυτά να θέλει να παραμένει στον θώκο του. Είναι απαράδεκτο να ζητά το κράτος σεβασμό στους νόμους από τους πολίτες και οι εκλεγμένοι άρχοντες να πρωτοστατούν στις παρανομίες. Αυτό δεν αρμόζει και δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία, αλλά μάλλον με την Φαυλοκρατία, την Κομματοκρατία και την Κλεπτοκρατία.

Ίσως η πρόσφατη τραγωδία της Αττικής να αποτελέσει το έναυσμα για μια αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν την νομιμότητα σε διάφορους τομείς αλλά και να απαιτούν να τηρείται εξίσου και από τους άλλους πολίτες ή πολιτευτές και αξιωματούχους.

Αναμένω ότι σύντομα θα σκάσουν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις αφού σχεδόν σε όλη την χώρα έχει στηθεί τα τελευταία 30-40 χρόνια της μεταπολίτευσης ένα παράνομο αλισβερίσι μεταξύ κατοίκων και κράτους για λόγους ψηφοθηρίας. Θα παρακολουθώ όλες αυτές τις υποθέσεις και θα σας ενημερώνω, όπως θα κάνω αν υπάρξει νεώτερη εξέλιξη με τo ζήτημα του "κόκκινου" Δήμαρχου της Πάτρας.


Οριστική λύση θα υπάρξει στο πρόβλημα;

Πιστεύει κανείς ότι θα λυθεί ένα δύσκολο και σύνθετο πρόβλημα ετών από αυτούς που το δημιούργησαν; Το μόνο που αναμένω είναι ημίμετρα και μπαλώματα μέσα στα πλαίσια ενός επικοινωνιακού show μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση. Μα και αν ακόμη δοθεί προτεραιότητα στο γκρέμισμα αυθαίρετων οικημάτων αυτό θα γίνει κυρίως προς όφελος των διάφορων επενδυτικών funds που καραδοκούν.

Ένα από τα πολλά μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι η άναρχη και παράνομη δόμηση σε δασικές εκτάσεις και παραλίες, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το έλλειμμα δημοκρατίας και ως απόρροια αυτής η απουσία άξιων και φιλολαϊκών εκπροσώπων.


*Ο «Έλληνας Πολίτης - 03»είναι μέλος στο πανελλήνιο κίνημα πολιτών «Α Δ» (Αληθινή Δημοκρατία)